2 Mart 2011 Çarşamba

Gürpınar Belediyesi tarafından Japonya Büyükelçiliği hibesi ile gerçekleştirilen okul projesine ilgi büyük

Gürpınar Belediyemiz bilindiği üzere, Başkan Fuat Yaşar'ın çalışmaları, Van Milletvekili Sayın Gülşen ORHAN'ın büyük desteği ve katkıları, Kaymakamımız Sayın Nurullah KAYA'nın desteği ile bir çok kurum ve kuruluşların manevi destekleri ile Japonya Büyükelçiliği hibe programı kapsamında Yukarıkaymaz Mahallesi (Mejingir) içinde bulunan 1 Nisan İlköğretim Okulunu yeniledi.

Bu başarı takriben 2.5 yıl kadar önceki başvurudan bugüne süren çalışmaların sonucu oldu. Sayın Büyükelçi Nobuaki TANAKA'nın 2008 yılında projenin başvurusundan sonraki Gürpınar Ziyareti ile pozitif ve yapıcı yaklaşımı sayesinde Gürpınar'da bir artı değer yaratılmış oldu. Bu durumun Gürpınar'da Japonya hakkında çok olumlu tepkiler geliştiğini bildirmek gerekir.

Gürpınar'daki Projenin açılış töreninden sonra Türkiye'nin çeşitli illerindeki sivil toplum kuruluşlarından, belediyelerden ve bazı sosyal aktivistler tarafından mail ve eposta yağmuruna tutulduk. Bir çok kişi projeyi nasıl gerçekleştirdiğimiz hakkında bilgiler sormaktaydı. Bizler de Gürpınar Belediyesi olarak kurumsal tecrübelerimizi memnuniyetle aktardık ve tamamına asıl bilginin yine hibe desteğinin sunan ana merci olan büyükleçilikten alınabileceğini bildirdik.

Her şey bir yana, projenin Gürpınar'da hatta Van'da bir artı değer ortaya çıkarmasının yanında, domino etkisi ile her taraftan özellikle çocuklarımıza yönelik daha büyük ve güzel projelere bir kilometre taşı olmasını diliyoruz.

Bu bağlamda, belediye olarak gerçekleştirilebilecek yeni projelere katkı sunmaya hazır olduğumuzu da açık yüreklilikle bildirelim.